Et kyllinge genbrugs billede
Vi kogte fond af to kyllingeskrog, vi havde skroget fra vors Coq au vin og et vi havde et vi havde liggende i fryseren. Det er super nemt at koge sådan en kyllinge fond og smager så godt. Du kan bruge fonden til risotto, suppe og andre steder hvor du skal bruge lidt fond.
Kyllinge fond
1-2 kyllinge skrog
1-2 løg
1-2 gulerod
1 porre
hvidløg
5 peberkorn
4 korianderfrø
2 laurbærblade
lidt salt
vand til det næsten dækker
Du kan vælge at brune kyllingeskrog og grønsager af, enten i ovnen eller i gryden. Det giver en lidt mørkere og kraftigere fond.
Eller du kan vælge at hælde det hele i gryden og hælde vand på med det samme. Lad det små simre i 1-2 timer, til du synes fonden har en god smag. Det kan være en god ide at skumme urenheder af overfladen undervejs.
Nu skal du si fonden , så du kun har den rene fond. Du kan nu vælge at koge fonden lidt ind, hvis du vil have at den skal have en kraftigere smag.
Du kan nemt bruge rester fra grønsagsskuffen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar