Coq au vin
Kyllingen brunes
Lørdag aften fik vi coq au vin, en skøn vinterret, der passer godt det kolde vinter vejr der “endelig” er kommet. Jeg er nu glad for at der er kommet lidt kulde og sne, der falder ligesom en ro over verden, når der ligger sne.
Coq au vin
2-3 personer, kommer an på kyllingens størrelse
1 kylling, lår og vinger
1 stor gulerod
1/2 majroe
1 porre
1 løg
hvidløg
rosmarin
kværnet korianderfrø, lidt
Peber
Salt
1/2 dl solbæreddike
1/2 tsk Herbamare urtebouillon
1 flaske rødvin
250 g champignon
Ris, dem du godt kan lide
Parter kyllingen og tag brysterne og skroget fra.
Vask, skræl og skær løg, porre, majroe og gulerod i tern. PIl og hak hviløget.
Svits løg og hvidløg, brun kyllingestykkerne godt, derefter tilsættes grønsagerne og de svitses.
Hæld solbæreddiken på og lad den koge ind. Tilsæt så rødvinen, lidt af gangen og krydderierne og måske bouillonen. Lad det små simre til kyllingen er mør.
Sæt dine ris over og kog dem efter anvisningen på posen.
Rens og halvere evt champignonerne og rist dem på en varm pande og put dem i gryderetten.
Smag skyen til og server retten.
Note:
Majroen kom med i coq au vin fordi den lå og var ved at være trist, det er vidst ikke så klassisk men fungerede fint. Du kan fint tilsætte de grønsager du har lyst til.
Vi fik en risblanding med brune-, sorte- og røde ris. Jeg kan godt lide den, min kæreste er ikke så vild med den.
Kyllingeskroget skal du gemme og koge fond på.
Vi stegte kyllingebrysterne i ovnen, på et tidspunkt vi alligevel havde gang i ovnen, og brugte dem til pålæg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar