søndag den 12. januar 2014

Fiske lasagne

 Fiske lasagne

Fiske lasagne

Jeg havde tænkt at vi skulle have lasagne snart. I Super Brugsens Red maden køledisk, lå der friske lasagneplader, til en femmer, så dem snuppede vi med hjem. Sommetider kan man finde nogle rigtig gode tilbud, på ting man alligevel skulle have med hjem. Jeg synes at det er et rigtig godt initiativ og støtter det så ofte jeg kan og det passer ind i mine indkøb og planer.   

Fiske lasagne
4 personer, med en salat til

300 g fisk, jeg brugte mørk sej
2 håndfulde grønnebønner, frosne
2 gulerødder
1 mellemstort løg

Bechamel sovs
Inspiration til opskriften er fundet hos kvalimad, jeg plejer at lave den på slump.
1 l mælk, knap
80 g Smør
5-6 spsk Mel
2-3 spsk reven emmentaler
evt Herbamare urtebouillon 

Lasagneplader, gerne friske
Reven emmentaler til toppen.

Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl og riv gulerødderne. Løget hakkes fint. Hæld kogende vand over de frosne bønner, giv dem et 30 sekunder og hæld vandet fra. Skær bønnerne i mundrette stykker. Skær fisken i passende stykker.
Svits løg og gulerod på en varm pande i et øjeblik, husk at krydre med salt og peber. Bland bønnerne i, når det er taget af varmen.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det godt sammen, lad det simre 1 minuts tid, inden mælken tilsættes langsomt, under grundig omrøring. 
Lad sovsen koge nogle minutter, til den tykner og mel smagen forsvinder. Måske skal du tilsætte lidt mere mælk hvis sovsen bliver for tyk. Tilsæt emmentaler. Smag til med Herbamare urtebouillon, salt og peber.

Tag et ildfastfad (mit er 22 x 22), læg et lag plader i bunden, læg et læg grønsager og fordel nogle fiske stykker oven på, krydder med salt og peber, øverst hældes bechamel sovs. Et nyt lag plader lægges og ovenstående gentages indtil fadet er fyldt/ingredienserne er brugt. Slut af med bechamel sovs. 
Sæt lasagnen i ovnen og giv den 15 minutter, drys osten på toppen og giv den 5-10 minutter. Lad det så og trække lidt, inden den serveres.

Note:
En delikat og sart smagende lasagne. 
Man kan tilsætte det fisk og de grønsager man lige har og har lyst til.
Der skal være nok bechamel sovs, da det er det eneste der giver væske i denne opskrift. Så vurder om der er nok eller spæd den lidt op.
Vi nød den anden halv til frokost og der havde den sat sig og var en smule mere fast. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar