torsdag den 27. februar 2014

Broccoli salat med bøf og champignon ala creme

Broccoli salat 

 Broccoli salat med bøf og champignon ala creme

Bøf 

Denne salat er inspireret af en salat Bo Bech lavede, i et program hvor han skulle forbedre, tror det var et efterskole køkken. Han lavede tynde “skiver” af broccolien, på en pålægsmaskine. Jeg forsøgte med min mandolin, men fungerede ikke rigtig, så skar mine i fri hånd. 
En lækker og nem salat, den gav et fint modspil til bøf og champignon ala creme.

Broccoli salat med bøf og champignon ala creme

1 Broccoli 
Hvidvins eddike
Olie, en god en
Et nip sukker

Bøf, entrecote købt hos vores slagter
Champignon
Fløde
Salt

Sæt vand over, til at blanchere broccolien i.
Skyl broccolien og skær den i tynde stykker. Put dem i gryden med det kogende vand, sammen med 1 tsk salt. Lad dem små koge i 2 minutter. Tag dem op og overhæld med koldt vand.
Bland en dressing af eddike, olie og måske et nip sukker. Vend broccolien i dressingen.

Vi spiste, bøf og champignon ala creme til,
Steg bøffen.
Rens champignonerne og skær dem i kvarte.
I mens bøffen hviler, steger du champignonerne og lad dem få farve. Tilsæt fløde og lad det koge ind, så fløde bliver cremet, smag til med salt. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar