Vinter suppe
Cider
Gedeost og Blue Viking
En rigtig vinter suppe, der passer godt til når det er koldt og måske lidt gråt i vejret.
En meget hurtig suppe, med spændende smags nuancer, det friske æble og æble eddike giver et frisk spil til suppen. Vi nød en spændende cider til suppen.
Bagefter suppen fik vi lidt ost, en gedeost og Blue Viking fra Thise, som er en rimelig stærk blåskimmel ost. Vi spiste valnødder i kirsebærsirup, fra Selleberg til.
Vinter suppe
2 personer
0,75 l Kyllinge fond
1/2 porre
1-2 håndfuld grønkål, uden stokke
sambaolek
Æble eddike
olie
1/2 æble
200 g ærter, gerne frosne
1-2 skiver tørt brød
Skær brødet i tern og rist det på en mellem varm pande, i lidt olie, til det er sprødt.
Rens porre og grønkål og hak det i fine strimler.
Svits porre og grønkål i en varm gryde i lidt olie, tilsæt lidt sambaolek og lad det svitse med. Tilsæt kyllingenfonden og lad det små simre. Smag til med en smule æbleeddike og salt.
Overhæld ærterne med kogene vand, og hæld straks vandet fra igen.
Tilsæt ærter og æble i tern og varm hurtigt igennem og server straks.
Note: Denne suppe er mulig at variere i en uendelighed, du kan bruge den fond og de grønsager du har.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar