lørdag den 15. februar 2014

Æblegrød x 2

Æblegrød med krydderier og skyr

 Æblekage, med makroner og flødeskum

Æblekage, med makroner og flødeskum 

Æblegrød x 2

Det er nemt og hurtig at sætte en æblegrød over, også er er det rimelig sundt, det kan det i hvert fald være, men kommer selvfølgelig an på sukkermængde og tilbehør. 
Jeg valgt at vente med at tilsætte sukker, til grøden var næsten færdig, og kom kun lige nok i til at grøden blev sød nok.

Her er to bud på to ret forskellige æblegrød, som blev lavet med en uges tid i mellem. 
Den første var en ret krydret og let syrlig sag, lavet på Ingrid Marie æbler, med alle mine yndlingskrydderier, og ikke så meget min kærestes, ikke i de doser.
Æblegrøden fik en skøn farve.
Ingrid Marie æblegrøden med krydderier blev serveret med skyr, og en morgen på havregrøden. 

Ugen efter kogte min kæreste en mere klassisk æblegrød, hvor æblerne var uden skæl og der kom godt med vanilie i. Den mere klassiske æblegrød blev til en æblekage, med makroner og flødeskum.


Æblegrød med krydderier

5 æbler, Ingrid Marie
lidt sukker
1 kanel stang
1/4 stjerneanis
3 kardemommekapsler
1 nelikke 
en smule vand

Vask æblerne og fjern kernehuset. Skær æble bådende i stykker, put dem i en gryde, sammen med krydderierne og måske en smule vand. Lad grøden simre til æblerne begynder at blive til let mos, smag til med en smule sukker, lad det simre videre til sukret er kogt ind i. Pil gerne alle krydderierne op og køl af.

  
Æblegrød

5 æbler, Elstar
lidt sukker
1 vaniliestang 
en smule vand

Vask og skæl æblerne og fjern kernehuset på fire af æblerne. Skær æble bådende i stykker, put dem i en gryde og måske en smule vand. Skrab vaniliekornene ud af stangen og tilsæt begge dele til æblerne. Lad grøden simre til æblerne begynder at blive til let mos. Skær det sidste æble i stykker og put i grøden, smag til med en smule sukker, lad det simre videre til sukret er kogt ind i, de sidste tilsatte æblestykker skal dog stadig have bid. Køl grøden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar