lørdag den 8. februar 2014

Selleri fritter, bøf og dyppelse

 Selleri fritter, bøf og dyppelse

Selleri fritter, bøf og dyppelse

En hurtig og enkel fredags middag, sidste fredag. Selleri smager virkelig godt synes jeg og har mange anvendelses muligheder. Bagt selleri er nu nok det bedste, om det er i stave eller som hel.

Selleri fritter, bøf og dyppelse
2 personer, plus rester

2 bøffer, vores var af Kalve filet
1 selleri
Olie, lidt

3 spsk mayonnaise
1,5 dl skyr
2 syltede agurker
1 lille syltede løg
salt og peber

Tænd ovnen på 180 grader, varm luft, måske skal du skrue lidt op til sidst.
Skræl sellerien med en kniv og skær den i passende stave. Blandes med olie og salt og bages i ovnen til de er let sprøde og bløde inden i.

Bland skyren med mayonnaisen, måske skal der lidt mere af det ene i. Hak agurkerne og øget fint og bland i, smag til med salt og peber.

Bøfferne steges på en varm pande, til de er som du godt kan lide dem.

Note:
Vi kan godt lide en tyk bøf, også skæres vi den oftes i skiver og deler. Så er det også nemt at gemme resten til en anden dag.
Vi bagte hele sellerien. De kolde selleri fritter, smager godt med et dryp citron og måske lidt god oliven olie.

2 kommentarer: