mandag den 23. september 2013

Lakrids æblekage


Lakrids æblekage

Lakrids æblekage

Denne lakrids æblekage er en fusion mellem denne lækre æblekage og Nanna vinder af sidste års Store bagedyst's lakridskage. Opskriften ligger på hendes facebookside. Jeg brugte æblekagens dej og tilsatte lakrids sirup og lakridspulver, dog tilsatte Nanna også lakridsrodspulver. En rigtig lækker og spændende kage som blev fremtryllet til min kærestes fødselsdag og serveret sammen mine lækre boller med Samsø mel.

Lakrids æblekage
1 stor spring form (ca 20 cm)

250 g smør
250 g rørsukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
75 g sød lakridssirup fra Johan Bülow Lakrids
4 tsk  fint raw lakridspulver fra Johan Bülow Lakrids
10-12 små æbler
3-5 store spsk rørsukker

Tænd ovnen på 180 grader. Find en form frem, bagepapir, beklæd med bagepapir eller smør formen og drys med sukker.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker.
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehuset. Skær bådede i lidt tykke skiver på den smalle led.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt. Til sæt de to slags lakrids og derefter melet.
Fordel dejen i formen og fordel æblerne over og drys sukker over.
Bag kagen i ovnen i cirka 1 time og 15 minutter.

Note: Rigtig interessant kage, man skal lige vænne sig til lakrids smagen, den bliver godt komplementeret af æblerne.

Skyr fløde creme
2 dl piskefløde
1,5 dl skyr
1 lille spsk rørsukker/flormelis
2 spsk. raw lakridspulver fra Johan Bülow lakrids

Pisk fløden til skum og vend med skyr og sukker til en luftig creme. 
Server kagen med cremen.

Note: En rigtig lækker creme med lidt mere fylde og smag end ren flødeskum, en creme jeg vil huske i fremtiden. 
Mængde angivelserne på cremen er cirka, smag selv til hvor meget skyr du synes er passende. Og afpas sukker mængden efter hvor syrlig din skyr er.


Lakrids æblekage med skyr fløde creme


Ingen kommentarer:

Send en kommentar