Ribbensteg med savoykål og brasserierede kartofler
Ribbensteg
Savoykål med æble og peberrod
Min kæreste lavede lækker efterårs mad til os, en dag hvor vi ikke rigtig kunne finde ud af, hvad vi skulle have til aftensmad.
Ribbensteg med Savoykål og brasserierede kartofler
2 x aftensmad og 2 x frokost
Ribbensteg
1/4 selleri
2 gulerod
2 løg
Citron timian
Rosmarin
laurbær
kanelstang
laurbær
kanelstang
fløde, en rest der trængte til at blive brugt
500 g Kartofler
100-125 g Smør
1/2 Savoykål
1 æble
olie
peberrod
Tænd ovnen på 225 grader. Vask, skræl og skær gulerødder, løg og selleri i grove klodser. læg dem i bunden af et fad, sammen med rosmarin, citron timian, laurbær og kanel. Gnid godt med salt ind i sværren på ribbenstegen og læg den oven på grønsagerne. Tilsæt vand så grønsagerne er næsten dækket.
Vask kartoflerne og læg dem i et fad og tilsæt smørret og en dusk rosmarin.
Skru ovnen ned på 180 grader, når sværren har fået farve, efter cirka 15-20 minutter. Sæt kartoffelfadet i ovnen når du har skruet ned, vend rundt i dem undervejs.
Når stegen er næsten færdig, hældes grønsager og væsken i en gryde og blendes og sigtes derefter. Saucen koges ind og smages til, du kan tilsætte en smule fløde. Tag stegen ud, så den kan stå og trække.
Snit savoykålen i stimler og skær æblet i tern. Varm en pande op og svits kålen til efter et par minutter æblet, smag til med salt og riv peberrodet over.
Note: Jeg havde helt glemt hvor godt savoykål smager, æblet og peberroden gav et godt modspil. Kartoflerne var lækre og luksus agtige, de kan sagtens udskiftes med stegte kartofler i ovnen eller kogte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar