mandag den 2. september 2013

Basilikum Pesto

Basilikum pesto

       
Basilikum pesto

Basilikum

Pesto
1 glas

1 stort bundt basilikum
50 g pinjekerner, eller andre nødder
100 g parmesanost
1-2 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
Salt

Rist pinjekernerne på en tør pande, ved middel varme, til de tager farve. Hold godt øje med dem, da det pludselig går stærkt. Lad pinjekernerne køle af. Pluk bladede af basilikum planten. Skær osten i mindre klodser, put den i foodprocessoren sammen med pinjekernerne og giv dem en tur. Tilsæt basilikumbladene og måske lidt olie, smag til med en smule salt.

Note: Mængden af olie kommer an på, hvad pestoen skal bruges til. Hvis de skal bruges som smørepålæg, skal den være ret fast, hvorimod hvis den skal bruges som dressing, skal der mere olie i. Hvis pestoen dækkes af olie kan den holde sig længere, dog nok omkring en uge. Hvis du altså kan holde fingrene fra den så længe, det er ikke ofte pesto bliver for gammelt hjemme hos os. 
Min potte basilikum var lidt sølle, jeg ville gerne have haft flere blade i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar