mandag den 2. september 2013

Fennikel og lakse pakke

Fennikel og lakse pakke

Den færdige fiskepakke

Da jeg hælder æblemost i

Grønne bønner

Den færdige tallerken

Jeg lavede fisk i pakke til aftensmad forleden dag. Det nemt og rigtig lækkert.  Det er lidt hyggeligt at få sin egen pakke, det synes børn også, det er nemt at have børn med til at fylde pakkerne.

Pakke med fisk
1 person

1 Fisk, laks
1 Fennikel
1 dl Æblemost, en god en, min var fra Strynø frugthave
200 g grønne bønner
1 fed hvidløg
1 klat smør
60 g fuldkornsspaghetti
Citron
Salt
Peber
2 stk bagepapir

Tænd ovnen på 175 grader. Vask fenniklen og skær den i tynde skiver på en mandolin eller med en skarp kniv. Kog vand i elkedlen, til spaghetti og bønnerne.
Læg et stykke bagepapir på bordet og for del halvdelen af fenniklen i en bunke, krydder med salt og peber, læg laksen oven på og krydder den. Læg den åbne pakke op i en skål, hæl en slat æblemost i og kram kanterne sammen så pakken holder sig lukket. Gentag igen, denne gang bare uden fisk.
Pakkerne bages i ovnen i 20-25 minutter.
Spaghettien koges, når der er 10 minutter tilbage. Put et par deciliter kogende vand og salt i en gryde og damp bønnerne i 2 minutter.  Dryp dem af og hak hvidløget, svits dem på en varm pande med smør og det hakkede hvidløg.
Åben pakken og nyd duften, bland fennikel og spaghetti, anret fisk, spaghetti og bønner.

Note: Gem pakken uden fisk til en anden ret. Du kan bruge den fisk du har lyst til, til at putte i pakken og med de grønsager du har lyst til, tynde strimler gulerod og porre er også godt.
Jeg havde helt glemt, hvor godt lækre sprøde grønne bønner smager.

2 kommentarer:

  1. Lækkert - elsker fiskepakker, det må snart på menuen igen, man kan jo putte alt i - men lyder særligt lækkert med fennikelen.

    - Anne

    SvarSlet
  2. Tak - det kan i hvertfald anbefales med fennikel.

    Lena

    SvarSlet