torsdag den 28. november 2013


Min kæreste lavede lækker mad i lørdags. Vi havde et stykke rensdyr filet i fryseren, som havde ligget der ret længe. Så det skulle bruges. Min kæreste fandt på en kombination med gammeldags hvidkål og langtidsbagte gulerødder. 

Rensdyr med gammeldags hvidkål og langtidsbagte gulerødder

6 gulerødder

1 lille hvidkål, vores var en lille bitte øko
2,5-3 dl fløde
Sværen fra bacon eller en skive bacon

Rensdyr filet
Raw liquorice powder, fra Bülow lakrids

Tænd ovnen på 150 grader. Vask og skæl eventuelt gulerødderne, læg dem i et fad og put dem i ovnen. De skal have 1 1/2-2 timer, kig til dem og tag dem ud når du synes de er færdige.

Skær kålen i cirka 8 både og put den i en gryde med kogende vand og kog dem til de er møre. Hæl kålen i et klæde og lad det dryppe af, når du kan holde på det, skal du vride vandet ud af kålen.
Put kålen i en foodprocessor og blend, tilsæt fløde til passende konsistens. Du bestemmer selv, om det skal blendes helt fint eller om der skal være lidt stykker i. 
Put fløde og bacon svær i en gryde og lad det stå og træk på lav varme. Så fløden tager smag af baconen. 
Put den blendede kål i en gryde og varm den nænsomt op og tilsæt fløde til passende konsistens og smag. Smag også til med salt og peber.

Varm en pande op, krydder kødet med salt, peber og en lille smule lakrids powder,  og steg kødet i en smule olie, i få minutter på hver side. Lad kødet trække nogle minutter og server.

Note: Super lækker kombination. Kålen gav et fint modspil til rensdyrets lidt vilde smag. 
Rester af kålen kan man f.eks. spise til frikadeller, det er faktisk min kærestes livret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar