tirsdag den 12. november 2013

Andebryst, rødkål og glaserede pastinakker





I søndags holdt min kæreste og jeg vores egen lille mortens aften. Vi stegte andebryst og lavede varm rødkål og glaserede pastinakker, jeg er ikke vild med brune kartofler, men glaserede pastinakker smager "faktisk" ret godt. Det var en rigtig hygge søndag, hvor vi startede med træning og derefter brugte vi  lang tid i køkkenet på at hygge med madlavningen.

Andebryst, rødkål og glaserede pastinakker
2 personer, dog er rødkålen er en stor portion, resten kan fryses

1 andebryst, 350g var vores på

Rødkål
1/2 rødkål
1 dl hindbær eddike
2 dl æblemost (med kirsebær)
2 spsk sukker
1 spsk honning
10 tørrede abrikoser, i tern
1 stjerneanis
3 Laurbær
chili, prøv dig frem
stødt kanel

Glaserede pastinakker
4-5 pastinakker, mellem størrelse
sukker
smør

Sauce
4-5 dl kyllingesuppe med gulerod og selleris tern, eller anden fond
1/4 spsk andefond, på flaske
1-2 dl fløde

Snit rødkålen lidt groft, svits den i en varm gryde. Tilsæt tørrede abrikoser, laurbær, stjerneanis, stødt kanel og chili. Tilsæt efterfølgende eddike, æblejuice, sukker og honning, undlad at tilsætte alt sukret, smag til efterhånden. Lad rødkålen simre til den er mør, men stadig har bid. Smag kålen til undervejs.

Put kyllinge suppen i en gryde og kog den lidt ind. Giv  saucen en tur med stavblenderen eller sigt saucen, jeg synes det giver god smag og fylde i saucen, at beholde grønsagerne i.  Tilsæt fløde i saucen og kog den lidt mere ind, til den har en passende konsistens. Smag saucen til.

Skræl og vask pastinakkerne, skær dem i kvarte og kog dem forsigtigt til det er møre.

Tag andebrystet og rens det for sener på kødsiden. Læg brystet på den kolde pande, med skindet ned ad. Tænd på høj varme og lad det stege indtil det er godt stegt, vend brystet og lad det stege til det er færdigt. Lad andebrystet trække i en ti minutterstid.  
Jeg lærte en model, jeg synes fungere godt, der hedder 10-10-10, altså 10 minutter ved middelvarme på den ene side, på den anden side også trække til sidst.

Put sukker på en pande og lader det smelte, tilsæt en klat smør og lader det smelte. Så putter du pastinakkerne på panden vend forsigtig rundt i dem en gang i mellem. De er færdige når de er gyldne.

Note: Uhm sådan noget simret rødkål er bare lækker, smagsfuldt og med bid i. Det var et lækkert fuldendt måltid, hvor alle smage indgik.
Smag de rødkål til så sur-sød balance bliver perfekt, det kommer an på hvilken eddike og æblemost du bruger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar