Kylling med græskar/kartoffelmos
Sødam kylling
Kylling med smør under skindet
Grønsagerne svitser
Den færdige kylling
De stegte grønsager og skyen
I dag har min kæreste kogt fond på skroget, en dejlig kraftig sag.
Vi lavede en stor portion græskar/kartoffelmos, så der er rester, til en anden dag.
Vi brugte fennikel fra min kærestes forældres have, de er ret grove og sidt på sæsonen, men perfekte til at lige og simre under en kylling.
Kylling og Græskar/kartoffelmos
Kyllingen
1 kylling 1,8-2 kg
1 selleri
3 gulerødder
1/2 fennikel
1 stilk fennikel blomster
olie
smør, blødt
rosmarin
hvidløg
snor
Støbejernsgryde gryde, stegeso eller lign.
Græskar- og kartoffelmos
546 g hokaido græskar, cirka en 1/2 i mellemstørrelse
1,5 kg kartofler
1 stilk rosmarin
3 laurbærblad
mælk
smør
salt
Tag kyllingen ud af køleskabet en times tid før den skal i ovnen, så den kan temperere lidt.
Tænd ovnen på 200 grader. Vask, skræl og skær grønsagerne i tern, sæt gryden på komfuret og put en lille smule olie i og svits grønsagerne.
Hak rosmarin og hvidløg og bland det med smørret.
Løsne skindet på kyllingens bryst, fra bagenden og fyldet smørret ind, i passende mængde.
Læg kyllingen oven på de svitsede grønsager, læg låg på og put gryden ind i ovnen. Gik det knap en times tid, kig til den om den er færdig.
Skræl kartoflerne og skær dem og græskaret i tern. Kom kartoflerne i en gryde dækket af vand, når de har kogt i cirka 10 minutter tilsættes græskaret. De skal koges til de er møre.
Tag kyllingen op og lad den trække.
Skru op for ovnen og sæt den på gril. Sæt kyllingen ind og mos samtidig kartofler og græskar, tilsæt lidt mælk, smør, måske er der en rest fra kyllingen og smag til med salt.
Note: Sømdam kyllinger er i hverfald lækre, så meget smag og kraft.
Græskar i kartoffelmosen smager rigtig godt, det er giver en god sødme og dybde.
Grønsagerne under kyllingen, de smager bare godt, de er ligesom blevet confiteret i smørret og kyllingens fedt og saft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar