Orange risalamande med kirsebærsovs
Ris, appelsinjuice og vanilje klar til at simre
Den færdige grød og mandler
Vi havde lyst til risalamande og da det passede fint med dessert på mortens aften, ville vi lave det der. For egentlig synes jeg ikke risalamande passer til Mortens aften, da det hurtigt bliver for julet.
Men vi valgte at lave en anderledes variant, med appelsinjuice. Hvor risene bliver kogt i appelsinjuice, det giver en mere frisk dessert. Vælg en god appelsinjuice, så får du det bedste resultat.
Vi kogte risene ligesom hvis du laver en risotto, altså ved at tilsætte væsken lidt af gangen.
Orange risalamande
150 g grødris
1/2- 3/4 appelsin juice
2 vaniljestænger
125 g mandler
flormelis
2 dl fløde
Evt kirsebærsovs
Skrab kornerne ud af vaniljestængerne. Put grødris, vaniljestænger og korn, og 2-3 dl appelsin juice i en gryde.
Tænd på middelvarme og lade grøden stå og små simre, tilsæt mere juice når grøden er ved at blive tør. Kog grøden til til risene er færdige og grøden har en tilpas konsistens.
Køl grøden ned.
Kog noget vand og læg mandlerne i blød, smut derefter mandlerne og hak dem groft.
Rør i den kolde grød og tilsæt en smule appelsin juice, hvis grøden er for fast. Tilsæt mandlerne.
Smag grøden til med flormelis, grøden skal have en smule sødme, men stadig beholde appelsinens syrlighed.
Pisk fløden til skum, start med at put en smule fløde i grøden og rør grøden mere lind, vend derefter fløde i til risalamande har en passende konsistens.
Note: En anderledes og lækker variant at den traditionelle risalamande. Egentlig kan man jo sagtens spise sådan en risdessert uden for jule sæsonen.
Min kæreste synes at der skulle kirsebærsovs til, vi prøvede en fra Løgismose. jeg laver en anmeldelse af den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar