Rugboller
Rugboller
Jeg bagte disse lækre boller til at have med på køreturen
til Robbie Williams koncerten. De blev smurt med ravigotte sauce, skinke, ost,
salat og serveret med små tomater og agurk til.
Rugboller
11 boller
10 g gær
5 dl vand
1 spsk salt
3 spsk maltmel
2 spsk maltsirup
300 g hvedemel
250 g rugmel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt maltsirup, maltmel og salt.
Bland hvedemelet i og rør godt rundt med en grydeske eller et piskeris. Tilsæt
rugmelet lidt af gangen til dejen har en tyk grød konsistens. Sæt dejen i køleskabet
12-16 timer. Tag dejen ud og lad den stå en times tid på køkkenbordet. Sæt
dejen på bageplade med en spiseske, der evt. dyppes i et glas vand undervejs.
Lad bollerne hæve mens ovnen varmer op. Bages ved 180 grader i cirka 20
minutter.
Note: Lækre boller til en frokostsandwich, de har en lækker
lidt mørk smag og er dejligt saftige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar