søndag den 28. juli 2013

Rugboller

Rugboller

Rugboller

Jeg bagte disse lækre boller til at have med på køreturen til Robbie Williams koncerten. De blev smurt med ravigotte sauce, skinke, ost, salat og serveret med små tomater og agurk til.

Rugboller
11 boller

10 g gær
5 dl vand
1 spsk salt
3 spsk maltmel
2 spsk maltsirup
300 g hvedemel
250 g rugmel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt maltsirup, maltmel og salt. Bland hvedemelet i og rør godt rundt med en grydeske eller et piskeris. Tilsæt rugmelet lidt af gangen til dejen har en tyk grød konsistens. Sæt dejen i køleskabet 12-16 timer. Tag dejen ud og lad den stå en times tid på køkkenbordet. Sæt dejen på bageplade med en spiseske, der evt. dyppes i et glas vand undervejs. Lad bollerne hæve mens ovnen varmer op. Bages ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Note: Lækre boller til en frokostsandwich, de har en lækker lidt mørk smag og er dejligt saftige.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar