Friske ruller med peanutbutter sauce
Grønsagerne
Kødet
Friske ruller smager rigtig godt og er hyggelige at sidde og folde og spise ved bordet.
Marinaden til kødet er
inspireret af en opskrift i Slank på den fede måde, skrevet af Lone Kær. Det er
faktiske denne opskrift der har været med at lære mig at kunne lide ingefær. I
starten kunne jeg kun lide ingefær når det indgik i en fælles smag.
I dag elsker jeg ingefær, både i madretter og i sødesager.
I dag elsker jeg ingefær, både i madretter og i sødesager.
Friske ruller
Rispapir
Salte peanuts
Nakkekoteletter
4 cm ingefær
1 fed hvidløg
½ spsk brunfarin
1 lime, saften
1 chili eller 1 spsk sambal oelek
Gulerod
Agurk
Rød peberfrugt
Avokado
Basilikum
Mynte
Det er også godt med,
koriander, forårsløg, sprød salat
Dip
peanutbutter sauce
sød chilisauce
Skær kødet i strimler, ingefæren og hvidløget rives fint, chilien hakkes, det hele hældes i en pose,
sammen med brun farin og limesaften. Marinaden massere godt ind i kødet. Lad
det trække mindst en time i køleskabet.
Grønsagerne skylles og
skæres i tyndestrimler, så er de klar til rullerne.
Kødet steges på en varm pande i et par minutter.
Kødet steges på en varm pande i et par minutter.
Et stykke rispapir
dyppes kort i en fad med koldt vand. Lægges på tallerkenen, lidt af alle
grønsagerne lægges i en stribe på midten, ovnen på lægges urter, peanuts og kød.
De to ender foldes ind, der efter lægges den ene side hen over fyldet og rullen rulles stramt. Se billederne under.
Note: Marinaden giver kødet den rigtige balance, af surt, sødt, stært, bittert.
Peanutbutter sauce
½ d. kokosmælk
6 skefulde penautbutter
4 dråber fiskesovs
4 dråber hoisin sauce
1 fedhvidløg
½ tsk sambal oelek
½ tsk brunfarin
½ lime, saften
Det hele puttes i en skål, giv det en tur med bamixeren eller en ske. Smag til for at justere smagen.
Note: lækker luftig og smagsfuld dip.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar