søndag den 28. juli 2013

Friske ruller med peanutbutter sauce

Friske ruller med peanutbutter sauce

Grønsagerne 

Kødet

Friske ruller smager rigtig godt og er hyggelige at sidde og folde og spise ved bordet.
Marinaden til kødet er inspireret af en opskrift i Slank på den fede måde, skrevet af Lone Kær. Det er faktiske denne opskrift der har været med at lære mig at kunne lide ingefær. I starten kunne jeg kun lide ingefær når det indgik i en fælles smag.
I dag elsker jeg ingefær, både i madretter og i sødesager. 

Friske ruller

Rispapir 
Salte peanuts 

Nakkekoteletter
4 cm ingefær
1 fed hvidløg
½ spsk brunfarin
1 lime, saften
1 chili eller 1 spsk sambal oelek

Gulerod
Agurk
Rød peberfrugt
Avokado
Basilikum
Mynte
Det er også godt med, koriander, forårsløg, sprød salat

Dip
peanutbutter sauce
sød chilisauce

Skær kødet i strimler, ingefæren og hvidløget rives fint, chilien hakkes, det hele hældes i en pose, sammen med brun farin og limesaften. Marinaden massere godt ind i kødet. Lad det trække mindst en time i køleskabet.
Grønsagerne skylles og skæres i tyndestrimler, så er de klar til rullerne.
Kødet steges på en varm pande i et par minutter. 

Et stykke rispapir dyppes kort i en fad med koldt vand. Lægges på tallerkenen, lidt af alle grønsagerne lægges i en stribe på midten, ovnen på lægges urter, peanuts og kød. De to ender foldes ind, der efter lægges den ene side hen over fyldet og rullen rulles stramt. Se billederne under.





Note: Marinaden giver kødet den rigtige balance, af surt, sødt, stært, bittert.

Peanutbutter sauce

½ d. kokosmælk
6 skefulde penautbutter
4 dråber fiskesovs
4 dråber hoisin sauce
1 fedhvidløg
½ tsk sambal oelek
½ tsk brunfarin
½ lime, saften

Det hele puttes i en skål, giv det en tur med bamixeren eller en ske. Smag til for at justere smagen.

Note: lækker luftig og smagsfuld dip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar