mandag den 29. juli 2013

Jomfruhummer med aioli

Jomfruhummer med aioli og brød

Jomfruhummere

Der er næsten ikke noget bedre end, at nyde en dejlig sommer aften på altanen og sidde og hygge med jomfruhummer og en god flaske vin. Og lige afslutte middagen med en jordbær-ispind.

Jomfruhummer med krydderurtesmør

2 kg jomfruhummer, 30 stk, er rigeligt til 2 personer
1 pk smør
Persille
Citron
Citron timian
Rosmarin
Hvidløg

Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Hak persille, timian, rosmarin og hvidløg fint, riv skallen af citronen fint og pres saften. Bland det hele i den bløde smør. Sættes på køl og for at trække.
Hvis der er en rest tilbage, kan det fryses.

Jomfruhummerne flækkes, fra hvor hovedet slutter og ned langs halen og den sorte tarm fjernes. Se billederne under. De lægges på en bageplade og de to halestykker krænges lidt ud til siden, så de vender op ad. Så puttes der krydderurtesmør på, det nemmeste er at bruges en sprøjtepose, men ellers fungerer en ske fint. De grilles i ovnen ved 200 grader, varmluft, i 7-8 min, til de er faste i kødet.

Jomfruhummerne serveres straks med aioli, godt brød og en god flaske hvidvin.
Brød opskriften kommer i næste indlæg.

Note: Skøn måde at nyde jomfruhummer, hvor de spiller hovedrollen. Gem skallerne til fond.






Aioli

3 æggeblommer
¼ tsk dijonsennep
1 citron, saften
½-¾ olie, neutralt smagende
1-2 fed hvidløg
Maldon salt

Slå æggene ud og hæl blommerne i en skål, tilsæt sennep, en smule citronsaft og lidt salt. Pisk det godt sammen, begynd så at tilsætte olien, lidt af gangen og pisk godt i mens. I starten skal der kun tilsættes få dråber olie af gangen, senere kan olien tilsættes i en tyndstråle. Når mayonnaisen har fået den rette konsistens smages den til med hvidløg, citronsaft og salt. Hvis aiolien skal have en  mere lind konsistens kan man piske lidt vand ind i.

Hvis man skulle være uheldig og mayonnaisen skiller, kan den reddes ved at slå en ny æggeblomme ud i en anden skål, også tilsætte den skilte masse langsomt under piskning.

Note: Det er så nemt og hurtig at piske sin egen mayonnaise/aioli og smager så meget bedre. Når man altså har energien til at få det gjort.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar