Hyldeblomster, sukker og citron i blenderen
Hyldeblomstsukker
Jeg fik lyst
til at prøve, at lave hyldeblomstsukker. Jeg fandt en opskrift hos Tante grøn,
som jeg lod danne udgangspunkt for mit sukker. Jeg lavede to slags, jeg ville
gerne have den rene smag af hyldeblomsten, for at se hvordan det smagte. Jeg valgte
at tilsætte lidt citronskal for at balancere hyldeblomstens fade smag.
Hyldeblomstsukker
3 glas
100 g
hyldeblomster
400 g lys
rørsukker
1 citron,
kun skallen
30 små blade
mynte
Klip stilken
af hyldeblomsterne, så der er så lidt stilk som muligt. Blend hyldeblomster,
citronskal og halvdelen af sukkeret. Her efter delte jeg portionen i to, den
ene halvdel blendede jeg med mynten.
Kom de to halvdele ud på hver sin bageplade, beklædt med bagepapir og ælt det sammen med resten af sukkeret. Tørres i ovnen ved 50 grader (varmluft), til det er tørt. Puttes i en lufttæt bøtte.
Kom de to halvdele ud på hver sin bageplade, beklædt med bagepapir og ælt det sammen med resten af sukkeret. Tørres i ovnen ved 50 grader (varmluft), til det er tørt. Puttes i en lufttæt bøtte.
Note: Uhm
smager lækkert. Sukret med mynten har en skøn smag.
Hyldeblomsteddike
Inspiration
efter Meyers hyldeblomsteddike.
Lys eddike
Hyldeblomster
Giv eddiken
et opkog, fyld imens flasken godt op med hyldeblomster, hæld den varme eddike
over. Lad det trække i 4-5 dage, si det og opbevar mørkt og gerne køligt. Man
kan vælge at hælde eddiken kold over hyldeblomsterne, det giver en kraftigere
eddikesmag.
Gem gerne
hyldeblomst resterne til at lave surmarmelade.
Kan holde
sig længe, jeg har lige taget hul på en to år gammel flaske.
Note: Bedre
end Meyers hyldeblomst eddike, den har en mere ren og naturlig smag af
hyldeblomst. Meget sødmefuld. Eddiken er god til salater, hvor der er brug for lidt sødme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar