torsdag den 19. december 2013

Rødkålsalat med grøn pesto

Rødkålssalat med pesto og bøf

Rødkålssalat med pesto og julemedister

I søndags så jeg nogle spændende opskrifter hos piskeriset, to andeledes rødkålssalter, og da der lå et halvt rødkål i vores køleskabet og ventede på at blive brugt. Var det nærliggende at afprøve en af disse salater, jeg synes at den med pesto lød spændende.

Vi fik salaten til aftensmad to dage i træk, den første dag med rester af den lækre bøf fra i mandags. Dag to var det med julemedister og en smule “andesovs”, der bliv tvistet lidt op.
Den var også med i madpakken i dag og kommer  også med i morgen.

Den første dag blev der lavet mad på maks et kvarter, og det inklusiv at lave pestoen.

Pestoen denne gang var en freestyle, med peanuts, persille og ingen hvidløg, selvom jeg nu også tror at det vil gøre sig godt. Du kan finde en opskrift her.

Rødkålsalat med grøn pesto

Rødkål
Grøn pesto, hjemmelavet

Rødkålen snittes fint, enten med mandolin eller en kniv. Kålen krammes med en passende  mængde pesto. Så er salaten klar til servering, du kan dog sagtens lave den i god tid.

Note: Lækker og lidt anderledes salat. Du kan tviste smagen alt efter hvad du putter i din pesto. Ved at kramme kålen mørner du den og den falder en smule sammen og er lettere at spise.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare lækkert ud, lyder himmelsk med grøn pesto deri.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, var en super god ide hende piskeriset havde fået. Det giver en så lækker salat…

      Lena

      Slet