søndag den 22. december 2013

Marcipan hatte

Marcipan hatte

 Marcipan hatte med amerenakirsebær

Marzipan hatte med chokolade

Vi sad i starten af december og snakkede om julesmåkger og om hvilke vi gerne ville bage. Min kæreste kom i tanke om nogen hans mor havde bagt, med marcipan og en chokoladeknap eller en nød i. Vi fandt ud af det er en veninde til min kærestes mor, der har bagt dem og at de hedder marcipan hatte. Vi fik opskriften sammen med et par smagsprøver, ret smart og hyggeligt, så kunne jeg lige smage hvordan de er.

Marcipan hatte

500 g marcipan
2 æggehvider (vi brugte tre ret små)
250 g flormelis
11 tvebakker (knust)
1 kn sp. hjortetaksalt

1 plade chokolade, 70 % (eller chokoladeknaper)
15-20 amerenakirsebær

Ælt det hele sammen, jeg blandede hjortetaksalten i flormelisen først. Du ruller en kugle og trykker et hul i, hvor du sætter kirsebærret eller chokoladen og trykker det ned i.

Bages ved 120 grader, i almindelig ovn, i 10-15 minutter.

Note: Vores småkager blev lidt store, men smager rigtig godt Dem med kirsebær blev især store, men det var udfra tanken om at der skulle være nok småkagedej til at spille op mod amerakirsebærret. De fik nok 20-25 i ovnen for at have fået nok.
Du kan også stikke en hasselnød i dejen.


Så mange blev der


Ingen kommentarer:

Send en kommentar