tirsdag den 17. december 2013

Bøf med bearnaise sauce





Jeg havde rigtig meget lyst til bearnaise sauce. Min kæreste sagde, okay men så skal vi også have en god bøf til. Hurtigt undersøgte vi hvad tid vores slagter lukkede, vi kunne godt nå det. De havde nogle lækre højreb hængende. Vi fik skåret en kotelet, altså en tyk bøf med ben på. Det var mere end rigeligt til to personer, men det er altid lækkert med kød overskud. Det giver noget rigtig lækkert kød, når det bliver stegt på benet.
Vores mandags aftensmad blev en rigtig lækker middag, nydt med en god Brunello di Montalcino.

Bøf med bearnaise sauce

1 bøf

500 g små kartofler
lidt olie
kryddersalt

 1/2 dl eddike, en lys en
1 løg
1laurbær
2 spsk vand, cirka
2 æggeblommer
1 pakke smør
1 potte estragon

Romain salat
Hindbærbalsamico
Olivenolie

Tænd ovnen på 175 grader. Vask kartoflerne, gnid dem med lidt olie og kryddersalt, put dem i ovnen.
Hak løget helt fint, og kog det op i eddiken sammen med laurbærbladet, til sidst tilsætter du vandet. 
Si evt løget fra, vi lod det det være i saucen. 
Smelt smørret. 
Steg din bøf, vores var en tyk sag og fik cirka 10 minutter på hver siden, men blev vend jævntligt. Den fik efterfølgende 10 minutter i ovnen ved 100 grader.
Skyl romain salaten og lav en dressing af eddike, olie og salt. Vend salaten med dressingen.
Syl og hak estragonen.
Mens bøffen trækker laves bearnaisen.
Put æggeblommer ned i den lune essens og pisk grundigt. Tilsæt nogle dråber smør, mens du pisker, tilsæt efterhånden en tynd stråle smør. Sørg for at gryden står på lavt blus og ikke bliver for varm. Pisk smør i indtil passende konsistens og luftighed. Tilsæt hakket estragon, salt og sort peber.

Note: Uhm altid lækker kombination. Vores kød blev stegt medium-rare, lige som vi kan lide det. Hvis dit kød skal være mere tilberedt, skal det have længere tilberedning. Men vores bøf var meget stor.
Vi har en lækker kryddersalt fra Fra Mariager sydesalt, sydemestersalt, som består af, tangsalt, bukkehorn, citronskaller, chili og persille. 
Undgå at få bundfaldet med i det smeltede smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar