Perlerug dunser
Perlerug dunser
Jeg har fundet kraftig inspiration til disse dunser i Vegetarisk
vellyst – find dit grønne punkt. Fantastisk kogebog med virkelig lækre
opskrifter og den er god til at finde inspiration i. Vi har en lille dilemma her hjemme, hvad vi skal kalde andre "frikadeller" end kød frikadeller. Indtil videre kalder vi dem dunser.
Perlerug dunser
14 stk
1 dl rå perlerug, eller 3 dl kogte
150 g grønsager, gerne rodfrugt, denne gang courgette og
gulerod
100 g løg
1 fed hvidløg
1 dl groft mel
2 tsk karry eller andet krydderi
1 tsk salt
2 æg
Olien til stegning
Skyl perlerugen og kog den i dobbelt mængde vand (2 dl) i
cirka 20 minutter. Lad perlerugen køle af. Vask, skræl og riv grønsager og løg,
på den grove siden af rivejernet.
I en skål kommes mel, krydderi, salt og fint revet hvidløg, det vendes rundt og blandes med de revne grønsager. Vend de kogte rugperler i og dernæst æggene.
Varm panden op og tilsæt olie. Læg farsen på panden med en spiseske og tryk dem flade. Steg dunserne ved middelvarme og vend dem når de er gyldne og sprøde. De kan evt. steges ved højere varme og derefter steges færdig i ovnen.
I en skål kommes mel, krydderi, salt og fint revet hvidløg, det vendes rundt og blandes med de revne grønsager. Vend de kogte rugperler i og dernæst æggene.
Varm panden op og tilsæt olie. Læg farsen på panden med en spiseske og tryk dem flade. Steg dunserne ved middelvarme og vend dem når de er gyldne og sprøde. De kan evt. steges ved højere varme og derefter steges færdig i ovnen.
Note: Jeg lavede dem, denne gang med courgette og de blev en smule mere svampede og fugtige end hvis jeg bruger rodfrugter. De smagte fint, men
jeg kan bedre lide dem mere sprøde med udelukkende rodfrugter. De er gode med
rødbede eller gulerod.
Jeg er ret vild med den smag perlerug giver, den lidt mørke og interessant smag rugen har.
Jeg er ret vild med den smag perlerug giver, den lidt mørke og interessant smag rugen har.
Det er nemt at lave dobbelt portion, de er hurtigt stegt også er der til frokost eller en hurtig aftensmad, en anden dag.
De er fine efter en tur i fryseren.
Du kan bruge det krydderi du har lyst til, feks. Paprika.
Du kan også bruge, quinua, bygperler, speltperler eller
brune ris.
Dunser og broccoli med røgeost
Broccoli med røgeost
2 personer
1 broccoli
5-6 tomater, f.eks. san marzano
3 spsk røgeost
2 spsk thise fraiche eller andet surmælksprodukt
Citron
Salt
Sæt vand over at koge. Vask tomater og broccoli, skær
broccolien i buketter, og tomaterne i 3-4 stykker alt efter størrelse. Blancher broccolien i 1-2 minutter og hæl dem
straks i koldt vand. Bland en dressing af røgeost, surmælksprodukt og citron, smag til med salt. Hæl broccolien og tomaterne i dressingen.
Note: Smagte super godt, det røgede komplementerede broccolien rigtig godt. Gem stokken til noget andet.
Broccoli med røgeost
En hurtig aftensmad, dunser med tomat med hindbæreddike og olivenolie, avocado og friske løg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar