lørdag den 24. august 2013

Lasagne og coleslaw

Lasagne og coleslaw

Kød sovsen

Bechamel sovsen

Lasagnen

En dag stod det på lasagne og coleslaw. Inspirationen til coleslaw'en kommer fra Memphis Roadhouse, den ene gang vi var der havde de en smule chili i coleslaw'en, det gav et rigtig lækkert tvist, så det ville jeg eksperimentere med. Det er nemt at lave en god portion lasagne, når jeg er i gang. Der blev to fade, det ene røg i fryseren sammen med en portion kødsovs. I det første fad, var der til 1 gang aftensmad og 4 portioner frokost.   

Lasagne
2 mellem størrelse fade og en rest kødsovs til fryseren.

Fuldkorns pastaplader
400 g hakket oksekød
1 Courgette
3-4 gulerødder
2 dåser hakket tomat
2 små løg
1 dusk Citron timian
1 stilk Rosmarin
Citron
Evt ost

Bechamel sovs
Opskriften er fundet hos kvalimad, jeg plejer at lave den på slump.
½ l Mælk
50 g Smør
3 spsk Mel
Muskatnød, efter smag

Hak løget og svits dem i en gryde. Vask og riv courgetten og gulerødderne og put dem ned til løget. Når det er svitset god tilsættes hakket tomat og krydderurterne. Lad det simre så længe som du har, smag til med salt og citron. Tænd ovnen på 220 grader. 

Imens laves bechamel saucen, smørret smeltes i en gryde, tilsæt melet og rør det godt sammen, lad det simre 1 minuts tid, inden mælken tilsættes langsomt, under grundig omrøring.
Lad sovsen koge nogle minutter, til den tykner og mel smagen forsvinder. Måske skal du tilsætte lidt mere mælk hvis sovsen bliver for tyk. Smag til med muskatnød og salt.

Find en passende fad frem, jeg putter en smule kødsovs i bunden så pladerne ikke hænger fast. Læg et lag plader og put kødsovs og bechamel sovs oven på, læg et nyt lag plader og forsæt til fadet er fyldt. På de øverste plader puttes resten af bechamel sovsen. Lasagnen puttes i ovnen i 20-30 minutter, til pladerne er bløde, når der mangler ti minutter kan du drysse lidt ost på toppen.  

Note: Lækker grund lasagne der kan ændres i det uendelig efter køleskabets indhold. I kødsovsen var der større mængde grønsager end kød (400g kød og 500g grønsager), og der kunne godt have været flere. Så det er nemt at strække sit kød, hvis man har behov for det og stadig have en rigtig velsmagende ”kød”- sovs.

Coleslaw

Coleslaw
¼ Hvidkål
2 gulerod
1 tsk æbleeddike
3-4 spsk Thise fraiche 9 % eller andet surmælksprodukt
1 tsk honning
Salt
En smule Chili, tørret

Skræl og riv gulerødderne, skær hvidkålen i fine strimler, enten med en kniv eller mandolin. Bland surmælksproduktet, æbleeddike, honning, chili og salt og smag til. Vend hvidkål og gulerod i dressingen og bland og kram til det lidt med en hånd.

Note: frisk tilbehør, smager bare godt sådan noget coleslaw.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar