Kartoffelsalat, knuste hestebønner, salat og tun
Kartoffelsalat, knuste hestebønner, salat og tun
Et lækkert let aftensmad, på en varm sommeraften. Jeg har
købt hestebønnerne i Grantoftegaards gårdbutik, hvor Claus Meyer står for
grønsagsproduktionen. Jeg har fundet inspiration til de knuste hestebønner hos ilghiottoneumbro.
Jeg valgte at spise noget god tun fra dåse til.
Hestebønner
Hestebønner
Knuste hestebønner
Knuste hestebønner
Hestebønner
Oliven olie
hvidløg
Citron
Salt
Bælg hestebønnerne og kog dem i let saltet vand i 3-4
minutter. Pil den hvide hinde af og hæld
lidt olie og salt på og mos let med en gaffel, så der stadig er grove stykker. Juster
smagen med hvidløg, citron og salt.
Note: Du kan lave en bruschetta, rist et par skiver lidt
tørt brød og læg de knuste hestebønner på. Eller vendes i en gang pasta, det må være godt.
kartoffelsalat med røgeost
Kartoffelsalat med
røgeost
400 g kartofler
2 spsk mayonnaise
1 spsk skyr
2 spsk crèmefrache
38%
2 spsk røgeost
3 hjemmesyltede agurker
½ lille frisk løg
Salt
Vask kartoflerne og læg dem i en gryde, fyld vand på, så
kartoflerne netop er dækket. Kog dem i
8-12 minutter, brug spidsen af en urtekniv til at mærke om de er færdige. Lad
kartoflerne køle af og skær dem i passende stykker. Skær de syltede agurker og
løget i små tern.
Bland Mayonnaise, surmælksprodukterne, agurker og løg. Smag til med salt og måske lidt flere agurker eller røgeost. Tilsæt kartoflerne og vend forsigtig rundt.
Bland Mayonnaise, surmælksprodukterne, agurker og løg. Smag til med salt og måske lidt flere agurker eller røgeost. Tilsæt kartoflerne og vend forsigtig rundt.
Note: Lækker røg fra smag røgeosten. Jeg brugte de surmælksprodukter
der var i mit køleskab, du kan bruge det du har ellerdet du har lyst til at vælge.
Tomat, agurk og oliven
Salat
Tomater
Agurk
Oliven
dressing
1 tsk sennep
1 tsk hindbær eddike
2 tsk oliven olie
Sukker
Vask agurken og tomaterne. Flæk agurken på lang og udtag
kernerne med et parisiennejern eller en almindelig ske og skær agurken i tynde
skiver. Skær tomaterne i halve eller i passende størrelse. Pisk sennep,
eddike og olien sammen, til det samler sig til én masse. Smag til med sukker og
salt. Hæld dressingen over salaten og tilsæt oliven.
Note: Denne salat er bare improviseret ud fra køleskabets
indhold, dressingen smager rigtig godt og er god til en hel enkelt salat med f.eks.
romainesalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar