mandag den 5. august 2013

Knuste hestebønner og kartoffelsalat med røgeost

Kartoffelsalat, knuste hestebønner, salat og tun

Kartoffelsalat, knuste hestebønner, salat og tun
 
Et lækkert let aftensmad, på en varm sommeraften. Jeg har købt hestebønnerne i Grantoftegaards gårdbutik, hvor Claus Meyer står for grønsagsproduktionen. Jeg har fundet inspiration til de knuste hestebønner hos ilghiottoneumbro
Jeg valgte at spise noget god tun fra dåse til.

Hestebønner

Hestebønner

Knuste hestebønner

Knuste hestebønner

Hestebønner
Oliven olie
hvidløg
Citron
Salt

Bælg hestebønnerne og kog dem i let saltet vand i 3-4 minutter.  Pil den hvide hinde af og hæld lidt olie og salt på og mos let med en gaffel, så der stadig er grove stykker. Juster smagen med hvidløg, citron og salt.

Note: Du kan lave en bruschetta, rist et par skiver lidt tørt brød og læg de knuste hestebønner på. Eller vendes i en gang pasta, det må være godt. 

kartoffelsalat med røgeost

Kartoffelsalat med røgeost

400 g kartofler
2 spsk mayonnaise
1 spsk skyr
2 spsk  crèmefrache 38%
2  spsk røgeost
3 hjemmesyltede agurker
 ½ lille frisk løg
Salt

Vask kartoflerne og læg dem i en gryde, fyld vand på, så kartoflerne netop er dækket.  Kog dem i 8-12 minutter, brug spidsen af en urtekniv til at mærke om de er færdige. Lad kartoflerne køle af og skær dem i passende stykker. Skær de syltede agurker og løget i små tern.
Bland Mayonnaise, surmælksprodukterne, agurker og løg. Smag til med salt og måske lidt flere agurker eller røgeost. Tilsæt kartoflerne og vend forsigtig rundt.

Note: Lækker røg fra smag røgeosten. Jeg brugte de surmælksprodukter der var i mit køleskab, du kan bruge det du har ellerdet du har lyst til at vælge.

Tomat, agurk og oliven

Salat

Tomater
Agurk
Oliven

dressing
1 tsk sennep
1 tsk  hindbær eddike
2 tsk oliven olie
Sukker

Vask agurken og tomaterne. Flæk agurken på lang og udtag kernerne med et parisiennejern eller en almindelig ske og skær agurken i tynde skiver. Skær tomaterne i halve eller i passende størrelse. Pisk sennep, eddike og olien sammen, til det samler sig til én masse. Smag til med sukker og salt. Hæld dressingen over salaten og tilsæt oliven.

Note: Denne salat er bare improviseret ud fra køleskabets indhold, dressingen smager rigtig godt og er god til en hel enkelt salat med f.eks. romainesalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar