søndag den 29. juni 2014

Fennikel og agurkesalat med rosapeber

 Fennikel og agurkesalat med rosapeber med dampet spidskål, en slags medister pølse og sennep/honning.


Jeg spiste denne lækre og friske salat sammen med dampet spidskål, en slags medister pølse 
og sennep/honning.
Sennep med honning stødte jeg på i den gamle by, hvor det var grov sennep rørt med honning serveret til en grillet pølse. Jeg havde ingen grov sennep, men det fungere også fint med fin sennep. Honningen giver et godt modspil til den skarpe sennep.

Fennikel og agurkesalat med rosapeber
2 personer

1/2 fennikel
1/2 agurk
1 spsk olivenolie
1/2 tsk honning
rosapeber
salt

Snit fennikel i tynde skiver på en mandolin.
Halver agurken og fjern kernerne, snit den ligeledes på mandolinen.
Pisk olivenolie og honning sammen og hæld over salaten, smag til med salt.
Stød rosapeberen i en morter og drys over salaten.

Note: Frisk og nem salat med spændende smage. Find en balance, så rosapeberen ikke overdøver de andre ingredienser.

Sennep/honning

Sennep, dijon
Honning

Sennep og honning blandes sammen til det har en passende smag.

Dampet spidskål

Opskrift på spidskål kan du findes her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar