For nogle år siden fik jeg smag for iskaffe, og søgte for at finde en god opskrift på nettet.
Jeg fandt denne opskrift hos Emily Salomon, hvor hun blot lader kaffe trække i koldt vand. Det giver en skøn iskaffe og er så nemt. Så det er bare at komme i gang. Brug en god og gerne intens kaffe, din yndlings.
Iskaffe
125 g kaffe
2 l koldt vand
Hæld kaffe og vand i en skål, rør rundt til al kaffen er rørt ud i vandet.
Dæk skålen till og lad det stå og trække i minimum 8 timer.
Hæld kaffen igennem et kaffefilter eller en si med et klæde i.
Hæld kaffen i en flaske og sæt det på køl.
Lav isterninger af kaffen, så fortyndes iskaffen ikke, når de smelter.
Fyld isterninger i et glas, og hæld derefter efter kaffe og måske mælk i efter smag og behag.
Du kan vælge at søde iskaffen med sirup, honning eller lign. hvis du har lyst.
Note: Iskaffen kan holde sig 3 uger på køl, hvis den da holder så længe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar