søndag den 13. april 2014

Bagte fennikel med ramsløg vinaigrette

 Bagte fennikel med ramsløg vinaigrette

Bagte fennikel med ramsløg vinaigrette

Lørdag aften fik vi først denne skønne ret og derefter bagt courgette med tomat, forårsløg og gedefeta.

Bagte fennikel med ramsløg vinaigrette
2-3 personer forret eller tilbehør

1 fennikel
1 citron
1 dl rapsolie
1-2 håndfulde ramsløgblade
hvidvinseddike
salt
evt godt brød

Tænd ovnen på 200 grader.
Vask fenniklen og del den i otte stykker. læg stykkerne i et ovnfast fad, dryp med olie, citron og salt. 
Sæt fenniklen i ovnen og lad dem bage til de er bløde, men stadig har bid og uden at de tager meget farve. 

Imens laver du ramsløg vinaigretten,  put ramsløg i mindre stykker, rapsolie, citron, salt og eddike i en morter og mas det sammen til ramsløgene er knust, smag vinaigretten til.

Læg de bagte fennikel på et fad og og hæld vinaigretten over og server med lidt godt brød.    

Note: Virkelig skøn kombi, og fik mig virkelig til at glæde mig til sommer, der vil jeg grille friske nye fennikel og dryppe dem med lidt god olie, citron og salt. 
Du vurdere selv hvor meget ramsløg du vil bruge, alt efter hvor kraftig din vinaigrette skal smage af ramsløg, det kommer også an på styrken af  dine ramsløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar