mandag den 21. juli 2014

Hindbær roulade




I starten af maj bagte min kæreste og jeg denne skønne og enkle hindbær roulade. 
Roulade smager bare super godt, hvis den er bagt med gode råvare, den er så enkel i sine smage at det virkelig kommer til udtryk.
Brug en god marmelade, gerne hjemmelavet og vælg dit yndlings bær eller frugt.

Hindbær roulade

1 vaniljestang
65 g sukker
100 g æggeblommer (cirka 5 æggeblommer)
200 g æggehvider (cirka 5-6 æggehvider)
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel

200 g god hindbærmarmelade

Tænd ovnen på 190 grader.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, mas dem sammen med lidt sukker. 
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. 
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
Pisk æggehviderne stive, men ikke for meget. 
Vend dem forsigtigt i dejen, kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Stryg den ud i et jævnt lag, over det hele 
i et rektangel, 35 x45 cm.
Bag bunden 7-8 minutter, til det er ganske let gylden. Pas på at bunden ikke bliver bagt for meget, så den bliver sprød.
Lad bunden køle af i nogle minutter. 
Tag et stykke bagepapir og læg det på bordet, drys lidt sukker ud på. Vend den let afkølede bund på hovedet, så oversiden nu ligger på det sukrede bagepapir. 
Befri bunden fra det bagepapir, den er bagt på.
Smør den kolde bund med et tyndt og jævnt lag hindbærmarmelade.
Rul forsigtigt bunden sammen på langs. Lad rouladen sætte sig i køleskabet, 
inden du skære den ud.

Rouladen kan holde sig i køleskabet i op til en uge.

Jeg har fundt denne opskrift på dr’s hjemmeside, lige her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar