søndag den 16. marts 2014

Chokolade mousse pisket med vand

Chokolade mousse 

Chokolade mousse 

Chokolade mousse pisket med vand smager ret godt, og meget intenst af chokolade.
Fredag eftermiddag havde købte vi en fløde og mørk chokolade og tænkte at vi ville lave en dessert, sammen med de blodappelsiner vi havde der hjemme.
Egentlig havde jeg tænkt på en dessert min mor laver. Flødeskum hvor du forsigtig blander smeltet chokolade i, så der er streger/flager af chokolade i flødeskummet og så gerne serveret med appelsin-salat. 

Vi fik lyst til chokolade moussen og havde faktisk ingredienserne, men sådan en sag skal jo sætte sig. 
Så kom jeg i tanke om chokolade mousse pisket med vand. Det måtte vi prøve, så jeg fandt et par opskrifter, men vi tilpassede til vores mængde chokolade.
Her kommer min opskrift efter inspiration fra Chocolat og The food club.

Chokolade mousse pisket med vand

100 g chokolade, 70 %
90 ml vand, udskift evt 3-4 ml med eks. amarena kirsebær sirup eller whisky

Isterninger
koldt vand
lidt salt

Hak chokoladen og kom i en gryde sammen med vand og sirup. Lad det forsigtig smeltet under omrøring.

Fyld isterninger i en skål, sammen med vand og lidt salt. Placer en mindre skål oven i vandbadet og hæld chokoladeblandingen i. 
Pisk massen sammen, med piskeris eller håndmixer. Pisk til blandingen begynder at tykne, pas på ikke at piske for længe, stop når moussen er cremet og blank. 
Hæld moussen i små portions skåle eller glas og server straks, gerne med lidt letpisket flødeskum og måske lidt syrlige bær eller appelsin. 

Note: Hvis du får pisket din mousse for meget, bliver den grynet. Vores blev en bitte smule grynet, med den smeltede med det sammen i munden.
Hvis du skulle komme til at overpiske moussen, kan du bare starte forfra, ved at smelte den igen og piske op over det kolde vandbad.
Hvis du vil have en lidt mildere mousse, kan du vælge et chokolade med lidt mindre kakao procent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar